Un senyal de trànsit de perill per zona escolar
Ni el conductor ni els monitors de l'autocar es van adonar que no havia baixat amb els companys (iStock)

S'obliden un nen de 4 anys que s'havia adormit a l'autocar cap a l'escola a València

El conductor del bus es va adonar que el nen era a dins quan va arribar a les cotxeres i el va portar amb cotxe a l'escola

RedaccióActualitzat

La Conselleria d'Educació valenciana investiga el cas d'un nen de quatre anys que es va quedar adormit a l'autocar que el portava un matí a l'escola i ningú se'n va adonar fins que el vehicle va tornar a les cotxeres de l'empresa. 

Va ser el conductor qui es va trobar el nen i, segons explica el diari Levante, el va portar a l'escola amb el seu cotxe. Ni ell mateix, ni cap monitor va veure que el nen no havia baixat amb la resta de companys del centre, el CEIP Sant Àngel de la Guarda de València. Va passar el 25 de març.

La família ho ha denunciat a Educació, que ja havia obert un expedient a l'empresa que s'encarrega del transport escolar, Monbús, per problemes amb el servei a principis de curs. Malgrat que investiga què ha passat en aquest cas, la conselleria subratlla que el servei de monitors depèn de les empreses adjudicatàries.
 

"Sembla el títol d'una pel·lícula"

"El nen oblidat sembla el títol d'una pel·lícula que portaria com a argument totes les barbaritats d'aquesta empresa des de l'inici de curs", ha lamentat el president de la confederació d'associacions de famílies, Rubén Pacheco, que ha qualificat el cas com d'"extraordinària gravetat". 

També ha lamentat que, a parer seu, la conselleria no actua amb prou eficàcia per "corregir el comportament d'una empresa que presta un servei tan delicat com el de transport escolar". Les famílies viuen un estat de "desconfiança i angoixa", assevera aquest portaveu, que troba a faltar més "contundència".

"Ens sorprèn com una empresa contractada per transportar nens pot anar sumant un llistat d'infraccions semblants sense que passi res més enllà d'una sanció econòmica que pot assumir", ha dit Pacheco.

 

ARXIVAT A:
País Valencià
Anar al contingut