Illa (PSC) diu que no acceptarà l'abstenció ni de Vox ni d'Aliança Catalana per ser president

Entrevista al cap de llista del PSC a les eleccions al Parlament del 12 de maig

RedaccióActualitzat

"No governaré amb suport actiu o passiu, ni de Vox ni d'Aliança Catalana". Salvador Illa afirma que, si guanya les eleccions al Parlament --de diumenge-- i es presenta a una hipotètica investidura, no acceptaria ser elegit president amb l'abstenció de l'extrema dreta.

El candidat del PSC, en una entrevista a "Els matins" de TV3, ha assegurat: "no acceptaré aquests vots ni enraonaré amb ells". "Crec que són discursos d'odi que no són bons per a la política", ha afegit l'endemà que el seu partit s'afegís al pacte contra l'extrema dreta firmat per ERC, Comuns i la CUP, juntament amb Junts+.

En cas que es proclami guanyador, diu que farà "un pas endavant", presentant-se com a candidat a ser investit president, i demana que no el "bloquegin", "amb la legitimitat de no haver bloquejat" durant aquesta legislatura:

"Crec que necessitem un govern estable i estic obert a arribar a acords que generin estabilitat durant la legislatura."

En aquesta línia, Illa ha insistit en el leitmotiv de la seva campanya: "Hi ha l'opció de continuar com fins ara, amb una política catalana bloquejada, o obrir una nova etapa que s'enfoqui molt en els serveis públics".

Sobre l'anunci que va fer en el debat electoral de 3Cat de situar Núria Parlon al capdavant del Departament d'Interior si hagués de formar govern, el candidat del PSC ha afirmat que "és un reconeixement a la feina que fan els alcaldes".

També ha lloat la tasca de l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet: "En la part de seguretat ha fet molt bona feina, tant en el vessant preventiu com en el vessant reactiu". I ha insistit:

"Vull comptar amb servidors públics de trajectòria acreditada."

Una descripció en què també inclou Josep Lluís Trapero, a qui voldria nomenar director general dels Mossos. En aquest àmbit, ha defensat la creació d'"unitats especialitzades" i ha subratllat el compromís d'"arribar a 22.000 agents el 2030".

Pel que fa al projecte del Hard Rock, Salvador Illa diu que es va donar la llicència "en unes condicions determinades, amb un suport bastant ampli del territori" i creu que ara "no podem dir 'ara no ens convé'". "Hi ha d'haver una seguretat jurídica", ha insistit.

Preguntat sobre el finançament que defensa, ha respost: "Vull una cosa justa". Segons ell, "ja tenim un model, el de l'estatut, amb un element que no hi ha en altres estatuts i que és el consorci general tributari". Illa ha explicat que es tracta d'un "consorci paritari entre hisenda espanyola i catalana que pot arribar a recaptar tots els impostos" i aposta per desenvolupar-lo.

Illa també s'ha referit a un dels titulars d'aquest dijous: l'opa hostil que ha llançat el BBVA per absorbir el Banc Sabadell. "Hi estic en contra", ha dit. Segons ell, provocaria "una concentració excessiva del sector banquer" que no creu que sigui "bona". També ha argumentat, entre altres, que tindria efectes en els "llocs de treball i de poder de decisió a Catalunya".

Recupera l'entrevista d'"El matí de Catalunya Ràdio" al candidat del PSC:

ARXIVAT A:
Salvador IllaEleccions Parlament Catalunya 2024
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut