Clam al Solsonès per resoldre el punt negre d'accidents a la C-451: "Et treu la son"

Plantegen la construcció d'una rotonda o d'un carril d'espera en un encreuament molt conflictiu on divendres passat va morir un veí de la comarca

Veïns i ajuntaments del Solsonès reclamen mesures per reduir la sinistralitat a la cruïlla entre la carretera C-451 i l'LV-3002, al terme municipal de Llobera, i que consideren un punt negre de la xarxa viària de la comarca. 

La gota que ha fet vessar el got ha estat un accident divendres passat en què un veí de Pinós de 76 anys va morir quan la seva furgoneta va xocar amb un camió.

Segons el Servei Català de Trànsit, en cinc anys hi ha hagut set accidents amb atestats en aquest punt, però els ajuntaments asseguren que hi ha molts ensurts i topades que no s'acaben registrant

Veïns com en Ramon Vilà, de Riner, hi passen diverses vegades al dia i corroboren que s'hi han trobat diversos accidents.

"Passo unes 12 vegades al dia per aquest encreuament. Fins i tot et treu la son, perquè penses que algun dia et passarà a tu. M'hi he trobat molts accidents, aquí."

L'encreuament centralitza el trànsit procedent del sud del Solsonès, juntament amb el que passa per la carretera entre Solsona i Biosca. Es tracta d'un punt amb poca visibilitat i on sol haver-hi molta boira a l'hivern.
 

En cinc anys hi ha hagut set accidents amb atestats en aquesta cruïlla, però alcaldes i veïns diuen que els ensurts són constants (ACN/Mar Martí)

Front comú de set ajuntaments 

Els ajuntaments de Biosca, Llobera, la Molsosa, Olius, Pinós, Riner i Torà s'han unit per canalitzar el malestar i exigir solucions al govern. L'opció que genera més consens és substituir la cruïlla per una rotonda, però també hi ha la possibilitat de fer-hi un carril central d'espera, com explica l'alcaldessa de Llobera, Eva Simón

"S'està treballant en un carril d'espera al mig. No volem que el que va passar divendres de la setmana passada es torni a repetir."

La C-451 és una carretera molt concorreguda i, pel punt de l'encreuament, hi passen més de 2.000 vehicles al dia. Molt a prop hi ha una casa de colònies que es veu molt afectada i una empresa càrnia que mou uns 100 vehicles diaris.
 

El punt negre està situat entre la cruïlla de la C-451 amb la carretera de l'Hostal del Boix

L'alcalde de Pinós, Xavier Vilalta, ha explicat que fa temps que temien que s'hi produís un accident greu com el de divendres passat.

"Sents impotència perquè penses que era la crònica d'una mort anunciada, de dir que aquí passarà alguna cosa alguna vegada. Doncs efectivament, ha passat."

Aquest mateix dimarts, el govern ha convocat els alcaldes a una reunió per abordar els problemes de sinistralitat de la carretera. Està previst que el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, els rebi el 9 de maig.

 

ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut