135.000 euros, el cost de l'atac vandàlic al metro de Barcelona

Transports Metropolitans de Barcelona calcula la despesa de les tasques de neteja dels trens i les estacions danyats per un grup de 70 persones la nit de dissabte a diumenge

RedaccióActualitzat

Reparar els danys de l'actuació vandàlica que hi va haver aquest diumenge a la matinada al metro de Barcelona costarà 135.000 euros, segons ha dit l'Ajuntament.

En l'acció, un grup d'una setantena de grafiters va accedir amb esprais a les andanes i va fer pintades tant als combois com a les parets i rètols de les estacions de Passeig de Gràcia, Jaume I i Universitat. A conseqüència d'aquests actes, hi va haver aturades d'uns 10 minuts al servei, tant a la línia 4 com a la línia 2.

TMB, que presentarà una denúncia per aquests fets, ha assenyalat que, gràcies a la intervenció dels vigilants de seguretat, es va poder identificar un dels activistes. De moment, no hi ha detinguts.


La primera tinenta d'alcaldia d'Urbanisme, Laia Bonet, ha assenyalat que reparar els danys provocats als trens i les andanes "costarà 135.000 euros de les arques municipals".

En aquest sentit, Bonet ha destacat que la Guàrdia Urbana haurà de treballar cada vegada de manera més coordinada amb el cos dels Mossos d'Esquadra en la lògica de la prevenció.

"En la reacció hi ha molta feina a fer, però cal poder identificar les preparacions prèvies per dur a terme actuacions d'aquestes característiques."

Pintades a l'interior de l'estació de metro de Jaume I, la nit de dissabte a diumenge
Pintades a l'interior de l'estació de metro de Jaume I, la nit de dissabte a diumenge (TVE)

Investigació oberta

El tinent d'alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha explicat que aquests fets estan en mans de la Guàrdia Urbana i els Mossos, que també estan coordinant-se amb el servei de vigilància del metro i estan analitzant les càmeres de videovigilància.

"Està en aquests moments en mans de la unitat d'investigació de la GUB i dels Mossos perquè esbrinin què ha pogut passar i estem coordinats amb els serveis de vigilància del metro analitzant les càmeres d'un fet que ja s'ha produït en altres ocasions. Uns actes de vandalisme que no tenen cap tipus de sentit."

Batlle es referia a un dels últims atacs a la línia 5, a l'estació de Vall d'Hebron, que va ser a l'octubre. Llavors els Mossos van detenir una quinzena de persones, en el que TMB va considerar un dels actes vandàlics més grans de la història a les seves instal·lacions.
 

 

ARXIVAT A:
MetroAjuntament de Barcelona
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut