Cap Canaveral

L'"Endeavour" s'ha enlairat per última vegada cap a l'Estació Espacial Internacional

El transbordador espacial "Endeavour" s'ha enlairat aquest dilluns per últim cop cap a l'Estació Espacial Internacional. S'han complert les previsions i la nau ha sortit aquest migdia a les 14.56, hora d'aquí (8.56, hora local), de cap Canaveral disposada a enfilar la seva 25a i última missió abans que la NASA la retiri. Ara només quedarà l'últim viatge de l'"Atlantis", el seu transbordador "germà", al qual li espera el mateix final. Els sis tripulants de l'"Endeavour" tenen com a objectiu instal·lar un aparell per ajudar a aclarir l'origen i la creació de l'univers.

Actualitzat
Aquesta vegada, les condicions meteorològiques i els problemes tècnics, com les incidències que van obligar a suspendre l'enlairament d'aquest transbordador en dues ocasions, han respectat l'última sortida de l'"Endeavour". A cap Canaveral, a Florida, la NASA ha llançat la nau en el que serà el seu darrer viatge i la penúltima missió d'aquesta generació de transbordadors espacials, que va començar amb el "Columbia" i acabarà amb l'"Atlantis".

Durant els setze dies que durarà la missió, els sis astronautes tenen previst fer sortides, que seran les últimes passejades espacials, amb la voluntat d'instal·lar un espectròmetre magnètic a l'Estació Espacial Internacional, que servirà per aclarir l'origen i la creació de l'univers, per mitjà de la captació i l'anàlisi de rajos còsmics i partícules espacials. Amb aquesta, l'"Endeavour" haurà completat 25 missions durant els gairebé 300 dies que haurà estat en òrbita.

Quan acabi la seva última missió, l'"Endeavour" serà traslladat a un museu de Califòrnia, on s'exposarà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut